На 4 декември 2017г. БЧК-Русе и УМБАЛ-Русе стартират кръводарителска кампания под наслов „Кръвта не е за продан – тя е подарък!“. Всеки желаещ ще има възможността да дари кръв доброволно, анонимно и безвъзмездно.

Не е сложно да заявите участието си. Отбележете се във формуляра на този линк по кое време бихте искали да дарите кръв в дните от 4-8.12. Целта е да се създаде добра организация за да не Ви отнема повече от 30-60 мин от идването до напускането Ви.

Сутрин от 7:30 до 12:30 Центъра по Трансфузионна хематология ще работи с всички желаещи да кръводарят (каквото е обичайното му работно време), като се запазва предимството на безвъзмездните кръводарители да влизат директно преди тези, които го правят за конкретен човек. От 12:30-14 центъра ще работи само с желаещите да участват в кампанията и ако няма много заявили се във формуляра (линкът в началото), това е идеалното за вас време. Имайте предвид и да не идвате по-късно от 13:30 за да не се окаже, че ще трябва да идвате в друг ден.

Призоваваме всеки един от вас, който желае да помогне с разпространението на нашата кръводарителска кампания, да го направи като изпрати снимка от своето кръводаряване на фейсбук страницата на Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Русе АД с хаштаг #BloodIsNotForSale
Накрая на кампанията всички постъпили снимки ще бъдат качени в един общ албум, който да дава пример за доброволно и безвъзмездно кръводаряване!

Според специалистите единственото решение на проблема с търговията с кръв е именно доброволчеството. 
Нека заедно застанем срещу незабранената със закон "незаконна" търговия с кръв! 
Заедно сме по-силни!