Както писахме преди, администраторът на Кръводарител.com се закани да се справи с кръвната мафия, след като получи заплахи на лични съобщения в социалните мрежи. Като част от предприетите действия е и кръводарителската акция „Да задръстим кръвния център с безвъзмездни кръводарители!„.

От местната организация на Български Червен кръст не могат да подкрепят пряко акцията на Иво Минчев, поради по-агресивния му подход в нея. Въпреки това, доброволци на БЧК ще направят мил жест към всички безвъмездни дарители на 1-и март, когато е обявена акцията на Иво.

Целта на акцията е символична: Поне в един ден да няма възможност платените донори да се докопат до Отделението по трансфузионна хамтология в Русе. Това може да се случи, ако бъдат подсигурени около 20 безвъзмездни и безадресни кръводарителя. По регламен безадресните дарители се ползват с предимство пред адресните. Така, ако Иво успее да събере 20 безадресни дарителя, които да успеят да дарят във всички възможни слотове от 7:30 до 12:30, каквото е работно време с дарители на ОТХ – Русе, няма да има време и възможност да се вредят платените кръвопродажници.

Събитието във Facebook е на адрес https://www.facebook.com/events/501878758246132 .

Желаещите да се включат в акцията могат да се регистрират в следната форма: